Aile nüfus kayıt örneği ve vukuatlı nüfus kayıt örneği nereden nasıl alınır? Nüfus kayıt örneği nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Eskiden nüfus kayıt örneği almak için nüfus müdürlüklerine başvurmak gerekiyordu. Fakat uzun süredir bu belge e-devletten sorgulanabilmekte ve dosya olarak indirilebilmektedir. Bu belgeye barkodlu nüfus kayıt örneği de denmektedir. Nüfus kayıt örneği sizin ve ailenizin kimlik bilgilerinin yer aldığı belgedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneği ise sizin ve aile bireylerinin olaylarının (ölüm, boşanma gibi) yer aldığı belgedir. Bu belgeler memurluk, özel iş yeri, eğitim gibi çeşitli sebeplerden istenebilmektedir. Peki bu belge nereden nasıl alınır? Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu belgeye e devlet sitesi ve e devlet uygulaması üzerinden erişmeniz mümkün. Aşağıda hem standart aile nüfus kayıt örneği hem vukuatlı nüfus kayıt örneği nasıl alınır adım adım açıklanacaktır. 

Normal nüfus kayıt örneği ve vukuatlı nüfus kayıt örneği nasıl alınır? 

E-devlet sitesi ya da uygulamasında arama bölümüne nüfus yazdığınızda beliren seçeneklerden "nüfus kayıt örneği" seçeneğine dokunun. 



Bu bölüme link üzerinden erişmek isteyenler direkt buraya da tıklayabilirler. https://www.turkiye.gov.tr/nvi-nufus-kayit-ornegi-belgesi-sorgulama

Sorgulama yapmadan önce küçük bir bilgilendirme yazısı okuyoruz ve ardından "bilgilendirme yazısını okudum" tikini işaretleyip devam et diyoruz. 



Sonraki ekranda kimlik bilgilerimiz çıkacak. Nüfus kayıt örneğinde sadece bizim bilgilerimiz olsun istiyorsak nüfus kayıt örneği tipini "kişi" olarak seçiyoruz. Nüfus kayıt örneklerinde diğer iki tip e-devlet sitesinde şöyle açıklanmıştır:

Aile kayıt örneği: Kişinin kendisi, eşi, çocukları ve varsa eski eşlere ait bilgiler bu tip seçildiğinde görüntülenir. 

Nüfus aile kayıt örneği: Aile kayıt örneğindeki gibi kişinin kendisi, eşi, çocukları ve varsa eski eşlere ait bilgilere ek olarak kişinin anne ve baba bilgileri de bu tipte görüntülenir. Aile kayıt örneğinden farkı "anne ve babanın da" eklenmesidir. 


Sizden istenen nüfus kayıt örneği nasıl olması gerekiyorsa yukarıdaki bilgileri de göz önünde bulundurarak nüfus kayıt örneği tipini seçtikten sonra varsa eski eş isteğe göre "eski eş listele" kısmında evet - hayır seçebilirsiniz.

Vukuatlı belge (olayları göster) kısmı ise vukuatlı nüfus kayıt örneği almak isteyenler için önemlidir. Eğer istediğiniz vukuatlı nüfus kayıt örneğiyse evet işaretleyin. Vukuatlı nüfus kayıt örneği değil de standart nüfus kayıt örneği almak isteyenler "hayır" seçerek işleme devam edeceklerdir. 

Son olarak belgenin neden verileceği bölümünde kuruma ibraz, kurum talebi, kişi seçeneklerinden birini seçmeniz gerekir. İş başvurusu için kurum talebi seçebilirsiniz. Seçiminizi yaptıktan sonra sorgula dediğinizde nüfus kayıt örneği, aile nüfus kayıt örneği ya da vukuatlı aile nüfus kayıt örneğiniz görüntülenecektir. 



Dosyayı indir diyerek cihazınıza indirebilir ve pdf olarak görüntüleyebilirsiniz. Varsa yazıcınız yazıcıdan çıkarma işlemi yapabilirsiniz. Eğer yazınız yok ve yazıcısı olan birine dosyayı göndermek isterseniz mail ile ya da telegram/whatsapp gibi yöntemlerle gönderebilirsiniz. Bilgisayardan web whatspap kullanımı için bilgisayardan Web Whatsapp kullanımı konusuna, bilgisayardan Telegram kullanmak için Bilgisayardan Telegram konusuna bakabilirsiniz. 

Nüfus kayıt örneği ücretli midir?

E-devletten yapılan nüfus kayıt örneği sorgulamaları ve indirmeleri için herhangi bir ücret yoktur. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica