Telegram ile fotoğraf ve videolara çıkartma/maske ekleme

Sponsorlu Bağlantılar

Hareketli ve hareketsiz çıkartmaları videolarınıza/fotoğraflarınıza eklemekten hoşlanıyorsanız Telegram'ın bu özelliğini doya doya kullanabilirsiniz. Kendinize ait fotoğraf ya da videolara oynayan, dans eden birbirinden güzel stickerlar ekleyebilirsiniz. Sakal, saç, gözlük, elbise gibi nice maske de ekleyebilirsiniz. Sadece bu işi yapan programlar mevcutken, Telegram'ın kendi içerisinde böyle bir özellik var ve neredeyse sınırsız çıkartma eklenebiliyor. Eğer cihazınızda Telegram yüklüyse, fotoğraflara çıkartma ekleme programlarına ihtiyacınız kalmayabilir. Aşağıda android özelinde yapacağımız anlatım, diğer cihazlarda da farklı olmayacaktır. Hemen nasıl yapılıyor öğrenelim:

Bir kişiyle sohbet balonu açın ve mesaj yazın bölümde ataş simgesine dokunun. Eğer denemelerinizi bir kişiye değil de kendinize yollamak istiyorsanız, "kayıtlı mesajlar" sohbet balonunu açıp ataş simgesine dokunabilirsiniz.




Ataş simgesine dokunduktan sonra cihazınızdan bir fotoğraf ya da video seçin. Seçim yapıldıktan sonra göndermeden önce düzeltme seçenekleri görüntülenecektir. Resim fırçası görünümündeki ikona dokunun.

    

Ardından aşağıdaki görselde kırmızı içerisine aldığımız çıkartma simgesine dokunun. 



Ekleyebileceğiniz çıkartmalar görüntülenecektir. Aşağıya inerek daha fazla çıkartma görebilirsiniz. Eğer sakal, bıyık, gözlük gibi maskeler eklemek istiyorsanız, çıkartma simgesinin hemen yanında yer alan maske simgesine dokunarak devam edebilirsiniz. Biz çıkartma ekleyerek işleme devam edelim. Örneğin Dostoyevski'nin Suç ve Ceza romanına atıfta bulunan çıkartmasını seçip Dostoyevski'nin fotoğrafına ekleyelim. 


Çıkartmayı tutup istediğimiz yere yerleştiriyoruz. Çıkartmanın yanında yer alan mavi noktalarla stickerı büyük ya da küçük yapabiliyoruz. Sağda bulunan yansıma simgesiyle de, çıkartmanın yönünü tersine çevirebiliyoruz. Alttaki T simgesiyle görselimize yazılar ekleyebiliriz. 

Buradaki işlemleri videolar için de yapabiliyoruz. Ekleyeceğimiz çıkartmalar hareketli ya da hareketsiz olabilir. 

Bu temel bilgiler ışığında sizler de görsellerinize, videolarınıza çıkartma ve maske ekleyebilir ve uygulamayı kullandıkça profesyonelleşebilirsiniz. Çalışmalarınızı kendi kendinize mesaj olarak atıp galeriye kaydedebilir ve diğer sosyal medya uygulamalarında arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.


Eğer yeterince Stickerınız yoksa aşağıdaki konulardan destek alabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica